U bent hier: Home » Nuttige info » De omgeving van het museum

De omgeving van het museum

Te bezoeken...

vlak bij ons…

lacgenval

Het meer van Genval.
In het begin van de 20e eeuw beslist de grootgrondbezitter, Gustave Smets-Mondez om op de site van Genval thermen op te richten. De site zou en moest dan ook absoluut een waterplas hebben.Men liet de vallei overstromen en het meer van Genval werd gecreëerd en beantwoordde aan deze nood.

chateau_rix

Het kasteel van Rixensart.
Het kasteel van Rixensart heeft haar huidige definitieve vorm aangenomen in de 17e eeuw .Sinds 1715, is het de woonplaats van de prinsen de Mérode. Haar bezoekers krijgen opmerkelijke schilderijen, wapens, kostbare meubels en heel mooie zalen te zien. Een bezoek aan het kasteel is enkel mogelijk op afspraak.
Info : 00 32 2 653 69 37 (toeristische informatiedienst van Rixensart)

chateau_lac

Het Château du Lac.
Werd gebouwd  in het begin van de 20e eeuw en zal in een eerste fase de bottelarijfabriek van de NV Genval-les-Eaux huisvesten Vervolgens en dit gedurende 50 jaar zal de hoofdzetel van maatschappij  Schweppes zich daar bevinden.
Deze copie van een oud Rijnklooster is vandaag het enige vijfsterrrenhotelcomplex in Wallonië en een seminariecentrum met internationale vermaardheid.

chateau_heron Het Château du Héron in Louis XVstijl, dateert van 1912 en is gemeentehuis geworden in 1950.
Een reiger prijkt op een van de schouwen, waar hij waakt over het gaan en komen van de mandatarissen en de bruidsstoeten
ferme_woo De ferme de Woo is de vroegere heerlijkheid van Rosiébois, Cense-du-Haut.
Haar massieve toren uit de 14e eeuw steekt uit boven de uit witte stenen gehouwen dikke muren en de vierkante binnenkoer alsook de gemeente van Rossières. Deze boederij is gelegen op het kruispunt van twee oude wegen, de ene komende uit Waterloo via Genval, de andere komende uit Waver en die naar Hoeilaart gaat.

Een beetje verder

Stichting Folon in Ter Hulpen
De Belgische artiest Jean-Michel Folon heeft meer dan 500 werken nagelaten in het kasteel van Ter Hulpen. Dit gebouw met een enorme charme en uitgesproken persoonlijkheid ligt in het hart van het prachtig Solvay-park en huisvest meer dan 40 jaar van creaties.

http://www.fondationfolon.be

De Abdij van Villers-la-Ville
De abdij van Villers, bevindt zich in een domein van meer dan 36 ha en is een vluchtoord doordrenkt van emoties.
Haar oprichting dateert uit de 12e eeuw, op aanzet van Sint Bernardus. Vandaag zijn haar majestatische ruï¨nes een van de meest prestigieuse getuigen van het leven bij de Cisterciënzermonniken.

http://nl.villers.be/

Sagveld van Waterloo
Vlakbij Brussel, is het slagveld van Waterloo zo goed als volledig bewaard gebleven sinds 1815. Kom het verloop van deze enorme historische veldslag uit de Europese geschiedenis, waar de troepen van Napoleon tegenover deze van Wellington en Blücher stonden, beter begrijpen. Neem plaats in de « Battlefield Tour »en herbeleef daar de grote momenten tijdens de gesonoriseerde veldslag. Ontdek het Panorama bij een enorme 360°-fresco van deze slag.

htpp//www.waterloo1815.be/

Restaurants

Lijst van restaurants (PDF)